ZWEMBADEN

Gaat uw voorkeur qua zwembad uit naar meer luxe en heeft u daarbij een bad voor ogen met specifieke wensen? Met een bouwkundig foliebad kiest u voor een permanent zwembad dat exact op maat gemaakt wordt. U bepaalt zelf de breedte, de lengte en de diepte. Indien gewenst kunnen we ook meerdere dieptes realiseren. Tevens kunnen we een bouwkundige trap in of aan het zwembad realiseren. Een bouwkundig bad folie-bad kan zowel als skimmerbad als als overloopbad gerealiseerd worden. Al uw wensen kunnen hierin verwerkt worden.

Voor uw bad op maat zullen wij eerst de grond uit laten graven, waarna wij direct er na een betonnen vloer storten. Daarop metselen wij de wanden van betonblokken. Vervolgens bekleden wij de wand met een veerkrachtige isolatielaag of wij stukadoren de wanden, al naar gelang de wensen van de klant. Over de isolatie komt een viltachtig scheidingsvlies en daaroverheen wordt de Alkor gewapende superfolie met een dikte van 1,5 mm aangebracht. Wij kunnen het hele project turn-key aanbieden. Wij voeren dan uitgezonderd het grondwerk alles met eigen medewerkers uit. Daarnaast is het ook mogelijk dat u bepaalde werkzaamheden zelf uitvoert. Alles is mogelijk wat dat betreft. Een bouwkundig folie-bad biedt u zeker 25 jaren zwemplezier. Bovendien is een bouwkundig folie-bad circa 20% goedkoper dan een polyester Monoblok.

Buitenbad Aquafun Wellness   Buitenbad Aquafun Wellness

Polyester Monoblok baden

Polyfaser zwembaden worden vervaardigd uit hoogwaardige kwaliteit glasvezel versterkt polyester. Leverbaar in een diversiteit en groot aantal modellen, elk in de kleuren wit, hemelsblauw en grijs. Het ruime assortiment garandeert een bad naar ieders wens, zowel qua vorm als maatvoering. Een kwaliteitsproduct van een fabrikant met bijna 40 jaar ervaring, uniek in zijn soort.

Handverwerking van polyesterhars en glasvezel zorgen voor een gelijkmatige kwaliteit. Elk bad ondergaat diverse productie-fases in speciaal daarvoor ingerichte ruimtes waar een constante temperatuur en luchtvochtigheid heerst. Standaard wordt bodemisolatie toegepast. Zo vormen eventuele oneffenheden zoals scherpe steentjes in de betonvloer geen gevaar voor uw bad. Ervaring leert dat wandisolatie niet nodig is door de uitstekend isolerende eigenschappen van de gebruikte materialen. Extra isolatie met als doel om het bad extra stevigheid mee te geven is bij een Polyfaser zwembad absoluut niet nodig. Ingewerkte verstevigingsprofielen garanderen een solide constructie. Stelpoten worden meegeleverd.

Alle baden zijn bestand tegen een constante watertemperatuur van 28º C met een maximum van 30º C. Om van het Polyfaser monoblok zwembad een echt persoonlijk zwemparadijs te maken kan uit vele opties gekozen worden. Een inlooptrap, een massage zitbank en een ingebouwde lamellenafdekking zijn slechts enkele voorbeelden.

Globaal gezien kan het ruime modellengamma van Polyfaser ingedeeld worden in de volgende groepen: vrije vorm baden, rechthoekige baden met hoek- of romeinse inlooptrap, grootvormen en op maat gemaakte elementbaden. Voor uw Polyester monoblok zullen wij eerst grond uit laten graven, waarna wij direct er na een betonnen vloer storten. Daarop worden de ondersteunende wandjes voor het polyester bad gemetseld. Met name de trap en de lamellenbak moeten met wandjes worden ondersteunt. Daarna wordt het bad met behulp van een kraan geplaatst en waterpas gesteld. Vervolgens wordt het hele bad met stampbeton aangevuld.Ook een polyester Monoblok kan worden voorzien van onderwaterverlichting, een lamellenafdekking of een jetstream. Ook zijn er modellen waar een massagebank is ingebouwd.Houd u er rekening mee dat een Polyester monoblok doorgaans niet hoger is dan 150 cm waardoor de maximale diepte 140 cm is. En de breedte van het bad is maximaal 400 cm. De netto zwemmaat bedraagt circa 380 cm. Een Polyester monoblok is doorgaans 20 % duurder dan een bouwkundig foliebad.

Binnenbaden

Het hele jaar genieten van uw eigen binnenzwembad, wie wil dit nu niet ? De mogelijkheden zijn zeer uitgebreid. U zou kunnen kiezen voor een polyester monoblok zwembad, bouwkundig folie zwembad, maar ook een bouwkundig zwembad bekleed met glasmozaïek of andere tegels behoort tot de mogelijkheden. U creëert hiermee een nog exclusievere uitstraling. De keuze voor wat betreft de kleur van de tegels is onbeperkt en u kunt hier een eigen “touch” aan geven door middel van figuren op de wanden of u initialen op de bodem van het zwembad. Wanneer u voor een betegeld overloopbad kiest, dan kunt u de goot ook met tegels laten afdekken. Waar u wel rekening mee moet houden is dat een luchtontvochtiging zeer belangrijk is voor het binnenklimaat. Geen, of een slechte, ontvochtiging kan zeer veel schade veroorzaken aan de binnenruimte. Daarnaast moet de temperatuur in de zwemhal ook aangenaam zijn. Wij hebben ook ruime ervaring met de montage van apparatuur om de lucht in de zwemhal te ontvochtigen en te verwarmen.

Buitenbad Aquafun Wellness   Buitenbad Aquafun Wellness

Pomaz Pools, kwaliteit om op te zetten of om in te graven

Een Pomaz Pool is een zwembad wat is opgebouwd uit een vuurverzinkte, meermalig gelakte staalwand. Leverbaar in rond en ovaal in diverse maatvoeringen. De kwaliteit van de Pomaz Pools (exclusief kinderbaden) maakt het mogelijk de baden ook in te graven. Op deze manier kunt u een professioneel bouwkundig bad imiteren. Als er ingegraven gaat worden dient er rekening gehouden te worden met een juiste betonplaat waar het bad op geplaatst wordt. Rondom dient het bad aangevuld te worden met gestabiliseerd zand. De ovale baden dienen voorzien te worden, aan de lange zijden, van steunmuren om de vorm te verkrijgen.Voor de Pomaz Pools is als lijst een fraaie en passende Pomaz Nature Stone randafwerking leverbaar. Aansluitend kan gekozen worden voor een aansluitend of juist contrasterend terras.De Pomaz Pools zijn leverbaar in 3 foliekleuren, blauw, caraibisch groen en antraciet. De baden met een diepte van 120 cm worden geleverd met een wand- en foliedikte van 0,6mm. De baden met een diepte van 150 cm met een wanddikte van 0,8mm en een foliedikte 0,6 mm. Liners (de folie) zijn voorzien van liner-track profiel. Bodem- en handprofielen van zware kunststof, zonder scherpe kanten, exact in elkaar passend. Ronduit het beste prefab-zwembad.